Naast workshops over ouderschap en de ontwikkeling van kinderen, geef ik ook een-op-een coaching, vooral aan ouders. Soms ook aan kinderen, vanaf ongeveer 7 jaar.

Kinderen willen van nature ontwikkelen, ontdekken, spelen en contact maken. Dat al hun energie in wie ze zijn, lekker kan stromen. Alleen, soms lukt dat niet en loopt een kind ergens in vast. Kinderen zijn puur in hun gedrag. Zit een kind lekker in zijn vel dan zie je dat terug. Zit een kind niet lekker in zijn vel dan merk je dat ook. Heel helder.

Wat laat een kind zien in zijn gedrag en met zijn emoties? Welke wens, behoefte of hulpvraag zit hierachter? En wat is nodig om een kind te helpen en te ondersteunen? Van ouders, opvoeders of bijvoorbeeld van school?

Ook ouders /opvoeders lopen soms vast. In zichzelf, het ouderschap of in de omgang met kinderen. Coaching helpt om erachter te komen wat speelt, wat nodig is om iets te doorbreken en hierin te leren, groeien en ontwikkelen.

De begeleiding is altijd positief, kortdurend en gericht op oplossingen en groei! Als eerste vindt een oriëntatiegesprek plaats met de ouders. We kijken hierin samen naar de hulpvraag, de wens en het doel van de begeleiding.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je vrijblijvend contact opnemen.

IMG-20171031-WA0000

druk gedrag, kindercoach, eindhoven

We hoeven niet van alle kinderen en ouders dezelfde sterren te maken. We kunnen wel allemaal op onze eigen manier stralen

opgroeien, noord brabant

opvoed-apk, opvoeding, advies

 Moeder: 

Door aan de slag te gaan met de onrust die ik vaak voel, ben ik rustiger geworden. Ook heb ik geleerd dat alle emoties er mogen zijn. Dit zorgt ervoor dat ik rustig blijf als mijn zoon boos of verdrietig wordt.”

 Meisje 11 jaar:

“We hebben samen gekeken naar hoe ik het in contact met andere kinderen fijner kan maken voor mezelf en…wie ik om hulp kan vragen als ik het even niet meer weet.”

Moeder:

“Ik zie zoveel van mezelf in mijn dochter en we botsten altijd flink. Terwijl ik die herkenning nu juist inzet om haar te helpen groeien en haar ondersteun in wat op haar pad komt.”