En toen was de Kerstvakantie weer voorbij.

Wij hebben genoten van twee weken lang niets hoeven, uitrusten, gezellig met familie en vrienden eten, borrelen, spelletjes spelen, leuke dingen ondernemen en thuis lekker wat aanrommelen. En ik merk dan vooral weer al het echte contact, de aandacht, rust, verbinding en alle liefde die zo fijn stroomt als we samen zijn en even niets hoeft en alles mag! Liefde met en voor elkaar. Ja, LIEFDE. Lekker met hoofdletters!

Liefde voel ik altijd wel alleen vind ik het soms best een uitdaging om een goede balans te vinden en vooral te houden gedurende de weken. Met alles wat dan op mij en vooral op de kinderen af komt. En door de aandacht die ik aan mijn kinderen wil geven, de vele interessante dingen die ik zelf leuk vind en keuzes die ik heb. De hoge versnelling waarin we leven en alle prioriteiten waarmee we wat (denken te) moeten…en dan zakt die kleurrijke liefde soms gewoon een beetje weg.

Het verschil is eigenlijk geeneens zo groot. Tussen aan de ene kant echt in contact en verbonden zijn met mijn kinderen en aan de andere kant net wat meer aan de oppervlakte blijven en praktisch de dag draaien. En soms is het ook gewoon zoals het is. Ook prima. Alleen die LIEFDE hè. Dat ècht samen leven en aandacht en rust hebben zorgt voor zoveel kleur, plezier, vrolijkheid, mildheid, een lang lontje en zo kan ik nog wel even door gaan. Ik heb eens gelezen dat iemand dit verschil benoemde in de volgende mooie en duidelijke Engelse bewoording: “Did you process the kids today or did you spend time with them?“

Gisteren heb ik mijn kinderen een keertje opgehaald om thuis te lunchen. Mijn zoon trok namelijk bij het opstaan al een zuur gezicht toen bleek dat school weer begon. Het lunchuurtje werd vooral een strijd tegen de klok om weer op tijd terug op school te zijn. De rust was ver te zoeken en ik had een ‘high five moment’ met een andere moeder. Het was ons gelukt om iedereen weer keurig om 13.00u op school af te leveren. We hadden het gehaald, tik um aan! Alleen, waar was die rust gebleven?

Ik weet al wat ik met carnaval word. CUPIDO, dat lijkt me wel wat! Met een zak vol ontspannen liefdespijlen komt het helemaal goed.

Volgende week donderdag 18-01 staat weer een mooie inspiratie-avond gepland. Ditmaal over PRIKKELS en hoe je kinderen kunt begeleiden bij drukte, onrust, verandering… Twee uur inspiratie en sparren met andere ouders over wat alle indrukken uit de buitenwereld doen met kinderen en wat kinderen laten zien in hun gedrag en met hun emoties. Check de agenda en lekker komen!