Jawel hoor, Sinterklaas is weer in het land. Wat gaat het toch snel, het was pas nog zomer, toch? Maar goed, vol verwachting klopt ons hart. In ieder geval zo ongeveer elk kinderhart! Voor veel kinderen is dit een leuke tijd. En laten we eerlijk zijn, voor veel vaders en moeders tot op zekere hoogte ook.

Ook ik pak namelijk met veel plezier de schoenkadootjes in. Doe voor de grap een ‘oefenkadootje’ in de schoen van papa (wie het Sinterklaasjournaal volgt, weet wat ik bedoel) en zeg op zondagochtend dat ik toch echt dacht afgelopen nacht iets te horen op het dak…gniffel, gniffel.

Allemaal leuk, leuk en nog eens leuk. Alleen, met de goede Sint komt ook een interessante en leerzame uitdaging mee voor elk kind. Een uitdaging die overprikkeling heet en die prima te doen is hoor, zolang je maar van zijn bestaan af weet! Want ja, deze uitdaging bestaat dus wel echt 😉

Sinterklaas is inmiddels ruim een week in ons land en ik zie het langzaam ontstaan bij mijn kinderen. Het intensieve volgen van het Sinterklaasjournaal met alles wat rondom Sinterklaas gebeurt. Het daadwerkelijk ontmoeten van de Sint en zijn pieten als hij arriveert en dan ook nog een handje geven en pepernoten scoren (mijn oudste). Het zetten van de schoen en de volgende ochtend al vroeg gapend en moe aan je bed staan en naar beneden willen. Alle leuke dingen die ze op school met het thema Sinterklaas doen. Spanning, drukte, onrust, enthousiasme en plezier gaan hand in hand!

Wie weet valt het bij je kind wel mee maar veel kinderen worden in deze tijd toch net wat prikkelbaarder. Het lontje wordt korter en de vermoeidheid neemt toe. Er komt best veel op ze af, zeker richting de climax van 5 december. En na Sinterklaas gaat het nog even door. Dan komt de Kerstman weer in het land voor zijn ‘moment of shine’.

Dus hier een simpele doch effectieve tip van een wijze piet; vergeet vooral een beetje rust op z’n tijd niet! Plan een weekendje of bijvoorbeeld de woensdagmiddag eens helemaal niets en stap lekker met de kleine kornuiten in de buitenlucht op de fiets. Beetje rommelen hier en daar en dan ben je voor de volgende prikkels weer klaar. Zeker de wat gevoeligere kinderen zijn hierbij gebaat. Omdat je kind zich op deze manier rustig en ontspannen weer oplaadt!